НачалоНовини 2017/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

18.09.2017 - Горски експерти от природните паркове и регионалните управления по горите се включиха в доброволческите акции за почистване на горските територии в цялата страна

В Природен парк "Българка" се почистиха маршрутите и пътеките в района на кв. Етъра, с. Чарково и пътя за Соколски манастир. Най-активни бяха подрастващите, представлявани от хандбален клуб "Чардафон" – Габрово.

Планината Витоша стана по-чиста благодарение на експертите от Парка и доброволци, които почистиха терените около хижа “Боерица”; м. Бялата вода – в района на паркинга; Драгалевски манастир;  вр. Черни връх; Копитото.

Експертите от дирекцията на природен парк „Врачански Балкан“ почистиха пътя към пещера Леденика и района на къмпинг „Кариерата“.

Дирекция на Природен парк „Златни пясъци” организира заедно с горските служители от СИДП почистване на териториите около Аладжа манастир в природния парк.

Тематичният маршрут „Животът на кестена“ над село Коларово в Природен парк „Беласица“ също беше един от маршрутите, обект на кампанията. 

Поставени бяха и нови табелки във връзка с опазването на чистотата в защитената територия.