НачалоНовини 2017/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

25.10.2017 - Горските служители реагират своевременно на всеки подаден сигнал за паднали дървета

Горските служители реагират своевременно на всеки подаден сигнал за паднали дървета и счупени клони, които възпрепятстват движението по пътната мрежа в резултат от силните дъждове и силния вятър в Община Бургас.

Въпреки лошото време и дъжда, екип на Държавно горско стопанство – Малко Търново своевременно освободи днес пътя Малко Търново – Граматиково от паднали дървета.

Установена е връзка с общинските структури по места и всички служители на 12-те горски и ловни стопанства в региона са в готовност да окажат помощ и да реагират с техника за възстановяване движението по пътищата. 

От началото на по-интензивните валежи до сега най-засегнати горски територии са на горските стопанства Малко Търново, Кости и Бургас.

Все още не е ясен точният размер на щетите, нанесени в горските територии на държавните и общински структури на територията на Регионална дирекция по горите – Бургас, като предстои пълното им установяване съвместно с горските стопанства и общините. 

Междувременно на среща в МРРБ днес се взе решение за създаване на междуведомствена работна група за преглед на нормативната уредба по отношение стопанисването на териториите във вододайни зони, в която да участват представители на МРРБ, МЗХГ и МОСВ. От страна на МЗХГ в срещата взе участие изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Григор Гогов.