НачалоНовини 2013/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

18.09.2013 - ДПП „Врачански Балкан” откри обновен Природозащитен център „Натура”

Вчера в гр. Враца в присъствието на представители на местната власт, бизнеса и граждани беше открит обновения от Дирекцията на природен парк „Врачански Балкан” към Изпълнителна агенция по горите Природозащитен център „Натура”. С освежена фасада, ново осветление и изложбени експозиции сградата отвори врати за своите посетители. 

Отриването на центъра беше съчетано с  представяне на изложбата „Атон в рисунки и фотографии”, която е част от проект „Светите земи и българската култура”. С нея се представя на културно-историческото наследство на страната ни и разкрива житейски ситуации на монасите в Света гора. Непоказваните досега рисунки на Андрей Янев и портретно - репортажните фотографии на проф. Мирослав Дачев са резултат от престоя им във всички светогорски манастири и на голяма част от скитовете и килиите в монашеската република в периода 2004 – 2013 г.

Изложбата в ПЦ „Натура” ще остане отворена за граждани и гости до 20 октомври 2013 г. 

Мероприятието се осъществява по проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на Природен парк „Врачански Балкан” по Оперативна програма Околна среда 2007-2013.