НачалоНовини 2021/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

02.03.2021 - Служители на РДГ-София съставиха 15 акта за нарушения на Закона за горите

Служители на Регионална дирекция по горите – София съставиха 15 акта за нарушения на Закона за горите през  последните десет дни. Горските инспектори са извършили повече от 400 проверки по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча в териториалния обхват на дирекцията. 

Обект на проверките са складове  за съхранение, преработка и търговия с дървесина, сечища, моторни превозни средства и физически лица.

По-голяма част от нарушенията са разкрити при проверка на складове за съхранение и преработка на дървесина в гр. София, село Врачеш, община Ботевград и село Доспей, община Самоков. Санкциите са наложени заради пропуски в системата за видеонаблюдение на обектите и липса на записи.

Проверяващите са задържали и два автомобила, натоварени с дърва за огрев без марка и превозен билет в землището на с. Владо Тричков, общ. Своге и в землището на с. Врачеш, общ. Ботевград. 

Горските служители са съставили три акта на физически лица за съхранение на незаконни дърва за огрев в гр. Златица и гр. Долна Баня.

При извършените проверки, актове са наложени на трима собственици на превозни средства, транспортиращи дървесина заради неработещи GPS устройства.