НачалоНовини 2013/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.09.2013 - ПП “Беласица” има потенциал да се превърне в обект за развитие на устойчив туризъм на местно, национално и международно ниво

На 19 септември бяха обсъдени резултатите от етап втора оценка в разработването на Плана за управление на Природен парк „Беласица”. По време на  работната среща експертите от екипа обобщиха дългосрочните цели за опазване и поддържане на биологичното и ландшафтно разнообразие, постигане на баланс в ползването на  природните ресурси и създаване на условия за  развитие на туризма. Представителите на местните и регионални институции, собствениците на къщи за гости и туристическите дружества дискутираха и оценяваха важните цели, които да очертаят бъдещите приоритети пред най-младия природен парк в България. 

Експертите и участниците от заинтересованите страни се обединиха около идеята, че ПП „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите има потенциал да се превърне в обект за развитие на устойчив туризъм на местно, национално и международно ниво, място за провеждане на екологично-образователни и интерпретативни програми.

Събитието беше организирано по проект „Разработване на План за управление на ПП „Беласица”, финансиран от ОП „Околна среда 2007-2013 г.”