НачалоНовини 2016/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

26.10.2016 - Проведе се обществено обсъждане на проект за частичен експериментален областен план за развитие на горските територии

       В периода 11-13 октомври се организираха шест консултативни срещи с обществеността в най-големите населени места в общини Берковица и Вършец за обсъждане на частичен експериментален областен план за развитие на горски територии. Срещите бяха организирани от WWF, Изпълнителната агенция по горите и Регионална дирекция по горите – Берковица. Обсъжданията са част от проект за интеграцията на екосистемните услуги и биоразнообразието в горското законодателство и в управлението на горите „PoliciES“.

       Всички заинтересовани страни са поканени да се запознаят с плана и да дадат писмени становища по него. Становища се приемат до 24 ноември 2016 г. на:

- електронна поща: gstefanov@wwfdcp.bg  и mpenenva@wwfdcp.bg;

- в офиса на WWF: гр. София – 1000, ул. Иван Вазов №38, ет.2, ап. 3-4.

       Процесът на изработване на плановете продължава с експертни срещи. В края на ноември 2016 г. ще се проведе кръгла маса, на която ще са поканен и представителите на всички регионални дирекции по горите. Ще участват и представители на всички останали ведомства, които имат отношение към горското планиране.

       Проекта за експериментален частичен експериментален план, както и всички презентации, и карти от обществените обсъждания, може да изтеглите от сайта на WWF.