НачалоНовини 2013/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

28.03.2013 - Със залесяване на фиданки в детска градина ще бъде открита „Седмица на гората 2013 г.” в Пловдивския регион

Със символично залесяване в първия ден на м. април в двора на ЦДГ „Еделвайс” екипът на Регионална дирекция по горите - Пловдив, представители от горския бранш, съвместно с децата от градината, ще открият традиционната „Седмицата на гората”. Експерти от дирекцията ще разкажат на малките природолюбители за живота в гората и хората, които се грижат за нея.

На следващия ден в читалище „Иван Вазов” в Стария град ще бъде представена изложба на детски рисунки, изготвени от малчуганите от Дома за деца,  лишени от родителски грижи „ Олга Скобелева” - гр. Пловдив. Служители на Регионалната дирекция, представители на фирми, лесовъди на частна лесовъдска практика и журналисти ще вземат участие в награждаването на отличилите се участници в конкурсите за рисунка, пластика и стихотворение на тема  „Нашата гора”.

Откриване на символичен герб на РДГ Пловдив, попълване на площта в денрологичната част на дирекцията с фиданки от местни дървесни видове и тържествено присъждане на приза „Лесовъд на 2012 г.” за област Пловдив, са предвидените мероприятия на 03 април.

Горската седмица ще завърши със залесяване на фиданки в тревната площ до паметната плоча, открита през 2012 г., по случай 130 годишнината от началото на горската служба и горското дело в Пловдивския край.