НачалоНовини 2019/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.05.2019 - Лесовъдски игри се проведоха на Витоша

На 18 май в местността Игликина поляна се проведе инициативата „Лесовъд за един ден“. Изпълнителна агенция по горите участва със своята инициатива в рамките на голям спортен празник, организиран в подкрепа на кампанията на дирекцията на ПП „Витоша“ - „Витоша-достъпна за всички“. В празника участваха над 400 деца и младежи, които показаха своята социална ангажираност с помощта си за това хората в неравностойно положение да могат също да бъдат активни и да се занимават с физически упражнения. 

Лесовъдските игри бяха ръководени от д-р инж. Ани Петракиева, експерт в ИАГ и преподавател по „Горска педагогика“ в Лесотехническия университет, както и от лесовъди - горски педагози от ИАГ, ДПП „Витоша“ и ЛТУ.    

Освен в лесовъдските игри, всички присъстващи имаха възможност да се включат в над 15 спортни и развлекателни активности – бадминтон, футбол, алпийски тролей, бягане за незрящи с придружител, гимнастически и фитнес уреди, дисккетчър, ориентиране, подвижни игри с голяма топка, лесовъдски игри, спортно катерене, теглене на въже, тенис на маса, туристически преход, хендбайк, щафета с жулиен колички, шахмат и др.