НачалоНовини 2020/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

14.04.2020 - Повече от 300 деца творят за гората

„Моят разказ за гората“ събра повече от 300 творби на деца  от цялата страна за по-малко от 10 дни. На електронната страница на Изпълнителна агенция по горите и горските структури ежедневно пристигат картини, разкази, стихове и презентации, с които децата разкриват своето отношение и любовта си към гората. „Изглежда приказна. Красива река, дървета, песен на птици, мостове, пещери.“ Такава е гората в очите на 8-годишния Мартин Качанов от гр. Приморско.

Осмокласничката Касандра Недялкова от гр. Дряново споделя своите емоции в прекрасен разказ: „Днес гората беше щастлива, изкъпана от пролетния дъжд, тя се радваше на чудната дъга, която се беше ширнала на хоризонта, слънцето бавно залязваше на запад, а залезът беше огнен и незабравим. Птиците се надпяваха...“ 

„Всички тези прекрасни произведения показват, че гората вълнува подрастващите. Не успяхме да заведем децата в гората и да проведем лесовъдските игри, които бяхме планирали по време на Седмица на гората, заради ситуацията, в която се намираме.

Предложихме тази алтернативна инициатива и децата ни показаха  колко обичат и колко им е близка гората. От своя страна ние ще се реваншираме при първа възможност, с любимите им лесовъдски игри в гората, в които да научат повече за нея“. Това сподели д-р инж. Анна Петракиева, експерт-лесовъд и преподавател по Горска педагогика в ЛТУ.

Изпълнителна агенция по горите продължава да публикува всички творби, изпратени за инициативата „Моят разказ за гората“ на ел. адрес: press@iag.bg до края на месец април 2020 г.