НачалоНовини 2013/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

17.09.2013 - ДПП „Беласица” ще представи проект за устройство и управление на парка

Дирекцията на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите, организира семинар за представяне на проект „Разработване на План за управление на ПП „Беласица”, който ще се проведе на 19.09.2013 г., (четвъртък), от 10:00 часа в залата на Дирекцията, с. Коларово.

В мероприятието участие ще вземат представители на държавни и общински институции, частни собственици и ползватели на територии в парка.  Експерти от Дирекцията ще представят дългосрочните цели на проекта, осъществените до момента дейности, предстоящите събития  и очакваните резултати. Ще бъдат обсъдени потенциалните възможности

за опазване на природните местообитания и видове, поддържане и възстановяване на природните запаси, развитие на туризма, научна дейност, екологично образование и трансгранично сътрудничество. Ще се дискутира предложение за зониране  на територията на парка, съобразно потенциалните възможности на защитената територия. Важна тема са и конкретните режими, норми, условия и препоръки за вземане на оперативни управленски решения, свързани с достъпа, строителството и ползването на ресурсите. 

Проектът е по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г." на обща стойност - 1 161 974, 68 лв., съфинансиран от  Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз.