НачалоНовини 2013/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

23.09.2013 - Официално беше открита новата академична година в Лесотехническия университет.

На тържествена церемония в Лесотехническия университет беше открита академичната 2013/2014 учебна година. Официални гости на събитието бяха г-н Пламен Орешарски, министър – председател на Р България, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, инж. Альоша Даков, зам.- изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, проф. Христо Цаков, директор на Института за гората при БАН.  „Приветствам стремежа на Лесотехническия университет да създаде академична среда, която не просто дава определена квалификация, но също така насърчава студентите да бъдат инициативни, да проявяват предприемчивост и да мислят за своята успешна професионална реализация” - заяви министър-председателят Пламен Орешарски в обръщението си към присъстващите преподаватели, студенти и възпитаници на Университета.

Открит беше и нов библиотечно - информационен център в учебното заведение, който дава възможност на студенти, преподаватели и научните работници за по-бърз и качествен достъп до търсената информация, позволява съхраняване на огромен обем от данни, а хилядите томове, които са на разположение в библиотеката и са достъпни за всички, в електронен вид. 

Заместник - изпълнителният директор на ИАГ инж. Альоша Даков поднесе поздравления от името на ръководството на Агенцията към първокурсниците и преподавателите във Факултет „Горско стопанство”.

„Убеден съм, че постиженията на студенти и преподаватели ще изградят едно ново поколение от квалифицирани експерти, които да спомогнат за увеличаването на биоразнообразието и екологичното равновесие на страната ни.” – подчерта той.