НачалоНовини 2013/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

24.09.2013 - ДПП „Златни пясъци” организира фестивал „Златна есен”

Дирекцията на природен парк „Златни пясъци” – Варна към Изпълнителна агенция по горите за шеста поредна година, организира двудневен Фестивал „Златна есен“, под мотото „Багрите на децата“. Официално той ще бъде открит на 26 септември 2013 г., (четвъртък), в 10.00 часа, на „Горска сцена” до посетителския и информационен център на парка. 

На събитието ще присъстват г-жа Петя Йорданова – национален координатор за Република България на програма „Екоучилища”, представители на Община Варна, Областна администрация-Варна, Регионална дирекция по горите-Варна, Държавно лесничейство-Балчик, както и на РИОСВ-Варна, Пловдив, Стара Загора и Бургас.

Над 200 участници от детски градини, основни, средни учебни заведения и екоучилища от цяла България ще огласяват природния парк с песни и танци. Предвидени са конкурсни програми за малчуганите от детските градини и училищата. С провеждането на „Златна есен” се цели формиране на отношение на децата към природата и тяхното желание да опознаят заобикалящата ги среда. 

Фестивалът се организира по проект “Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП „Златни пясъци”, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013г.”.