НачалоНовини 2021/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

26.09.2021 - Повече от 90 страни, между които и България представят възможности за лов и туризъм на световното ловно изложение "В едно с природата".

Изложението беше открито вчера в унгарската столица Будапеща от вицепремиера на  страната. 

Това е четвъртото мащабно  световно ловно изложение, след Експо"81 в България, проведеното преди половин век отново в Унгария и първата световна  изложба през 1937 г. в Берлин. Освен страни с богати традиции в ловната дейност, сред участниците в събитието са и държави като Япония, Тайван, Сао Томе и Принсипи.

България не отстъпва на водещи страни в лова, защото селекцията на представените трофеи е от най-добрите екземпляри за България, обитаващи свободни площи, коментират ловни експерти.

Представяме се със собствен щанд на площ от 250 кв. метра. Представители на ДП, ИАГ, дирекциите на природни паркове, НЛРС-СЛРБ ще покажат целият потенциал на дивата природа в България, традициите в лова, опазване и стопанисване, както на дивеча, така и на неговите местообитания. 

Представяме богата сбирка от общо 190 трофея от различни видове дивеч, добити както през 80-те години на миналия век, така и през последните ловни сезони.

Освен с мащабите, събитието впечатлява с богата и наситена  програма и много различен поглед към лова и опазването на дивеча.

Като част от програмата са предвидени провеждането на форум за дивата природа, много образователни занимания за деца, представяне на традиционни методи за ловуване и културата и традициите в лова.

Всичко това показва едно ново отношение към лова с акцент към грижата за природата и дивеча, разказват участниците в събитието.

Форумът ще бъде домакин и на 67-та международна асамблея на съвета за опазване на дивеча - CIC.