НачалоНовини 2013/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

29.10.2013 - Проведе се семинар за устойчиво управление на горите в Натура 2000

От 23 до 25 октомври, 2013 г. в териториалния обхват на дейност на ТП ДГС Рибарица се проведе вторият семинар на ИАГ по дейност 3 „Наредба за сечите, режими за стопанисване на горските местообитания и устойчиво управление на горите в Натура 2000” от проект „Ефективно и качествено обучение на служителите от държавната горска администрация, за по-компетентно и професионално изпълнение на техните задължения”, финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет".

В семинара взеха участие инж. Николай Василев – Началник на отдел „Проекти и стратегическо планиране” (Ръководител на проекта и организатор на мероприятието) и инж. Димитър Бърдаров – Началник на отдел „Възобновяване, стопанисване, ползване и защита на горите”, инж. Емил Ракъджиев и инж. Георги Тинчев – главни експерти в отдел „Възобновяване, стопанисване, ползване и защита на горите”. В обучението взеха участие представители на РДГ Ловеч, РДГ Велико Търново, РДГ Пазарджик и РДГ Русе, както и на РИОСВ Плевен.

Обучението протече с лекционна теоретична част през първия ден, практическо обучение на терен през втория ден, отчитане и обсъждане на резултатите, анкета и тест в края на обучението и издаване на сертификати на участниците.

Следващото трето обучение по Дейност 3 от проекта ще се проведе през месец април, 2014 г. в териториалния обхват на дейност на ТП ДГС Стара Загора.