НачалоНовини 2022/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.04.2022 - Горски служители залесяваха в землището на Златуша и Локорско

Във втория ден на Седмица на гората служители на Изпълнителна агенция по горите, Държавно горско стопанство Сливница, НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“ и деца залесяваха в землището на с. Златуша.  

Залесена е площ от 6 дка с фиданки от черен бор, с което цялата държавна горска територия от над 100 дка гори, унищожени от върхов пожар през 2017 г. е почти залесена.

Служители от Регионална дирекция по горите - София и Държавно горско стопанство София извършиха почвоподготовка и залесяване в звмлището на с. Локорско, община Нови Искър. 

На територията преди е имало култура от бял бор, пострадала от биотични фактори. Дърветата са били унищожени от корояди и на мястото е извършена санитарна сеч. 

Поради липса на естествено възобновяване, площта, попадаща в държавна горска територия, стопанисвана от ДГС София, днес беше залесена от горските служители с  двугодишни контейнерни фиданки от цер.

След като вече фиданките са залесени, за да се отгледа гора, е нужна още много работа. Предстои есенно отглеждане и попълване, както и постоянна грижа за новосъздадените култури!

Съвместните инициативи са във връзка със Седмица на гората, която тази година се провежда под мотото “Аз обичам гората!”.