НачалоНовини 2022/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.04.2022 - Празник за гората в Пазарджик

Регионална дирекция по горите - Пазарджик, съвместно с деца от детска градина „Здравец“ и Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик организираха празник по случай Седмица на гората! Мероприятието се проведе в Регионалната библиотека. Подготвени бяха много изяви от страна на малчуганите: сценка, стихчета, изложба, песни. Те участваха с интерес в интерактивни игри и викторини, като всичко се проведе под мотото „Аз ♥ гората!“. 

Празникът на гората с децата завърши със залесяване на фиданки от сребролистна липа, около най-голямата библиотека в област Пазарджик от служители на Регионална дирекция по горите и малките възпитаници от детска градина „Здравец“ гр. Пазарджик.

В днешния ден се проведе и пресконференция на терен, на територията на община Пазарджик, горскостопански участък - Црънча, като нагледно бяха показани дейностите: залесяване, отглеждане на култури, естественото възобновяване. Журналистите бяха запознати с целта на планираните сечи и резултатите от дейността по превенция и контрол на Регионална дирекция по горите - Пазарджик.