НачалоНовини 2013/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

31.10.2013 - Инж. Григор Гогов връчи плакет по повод 100-годишния юбилей на Държавно горско стопанство - Смолян

Изпълнителният директор инж. Григор Гогов взе участие в отбелязването на 100-годишния юбилей на Държавно горско стопанство – Смолян.

На тържествения концерт, на празничната сцена на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“, инж. Гогов поздрави служителите на стопанството и връчи плакет на Изпълнителна агенция по горите.

 „Особено ми е приятно да съм тук, сред Вас и да Ви приветствам. Това е сериозен юбилей не само като брой години, функции и задачи, които е изпълнявало стопанството, но и като едновековна лесовъдска история – опит, знания, дейност, оставена от нашите предшественици”, заяви инж. Гогов в своето приветствие към всички присъстващи. Той допълни, че с общи усилия се прави необходимото за професионалното управление на един стабилен горски сектор. Но това изисква голяма отговорност и предполага всеотдайни ежедневни грижи от страна на лесовъдите. Инж. Гогов пожела на всички настоящи и бивши горски служители, специалисти и работници от ДГС-Смолян да продължават да се изправят пред обществеността със самочувствието на професионалисти, допринесли за утвърждаването на непреходните традиции в сектора.

По-рано през деня честванията на юбилея бяха отбелязани с редица инициативи. Серия от мероприятия целяха да се популяризира дейността на горското стопанство и важността от съхраняване и опазване на природния ресурс на Родопите. Вековният юбилей беше ознаменуван с поставянето на паметна плоча и засаждането на дърво в новия център на Смолян. Кулминацията на тържествата беше обявяването на победителите от специалния конкурс „Гората – зеленото богатство на Родопа планина”.