НачалоНовини 2023/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

18.08.2023 - Инж. Стоян Тошев връчи годишните награди на Българската минно-геоложка камара /БМГК/ в категория „Грижа за природата“

Изпълнителният директор на ИАГ инж. Стоян Тошев и председателят на БМГК инж. Драгомир Драганов връчиха годишните награди на Българската минно-геоложка камара /БМГК/ в категория „Грижа за природата“ на проведена днес официална церемония по случай отбелязването на професионалния празник на миньора. 

Отличени бяха три дружества –„Асарел – Медет“ АД, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, „Дънди Прешъс Метълс Крумоврад“ ЕАД. Наградата се връчва за липса на нарушения и санкции във връзка със спазване на екологичните норми през 2022 г.

Във връзка с отбелязването на празника, Българската минно-геоложка камара отличи най-добрите минни компании в общо девет категории. 

„Сърдечно поздравявам всички, работещи в миннодобивната индустрия – работници, служители, специалисти, учени по случай професионалния празник на миньора. Нека Вашият патрон Свети Иван Рилски бди над Вас и Ви дарява с успех в начинанията Ви! 

Миннодобивната индустрия е отрасъл със стратегическо значение за икономическата стабилност и енергийна независимост на страната. Добивът на подземни богатства е отговорна и трудна дейност и Вие имате основание да се гордеете със своята благородна, достойна и мъжка професия. Сигурен съм, че с мисъл за бъдещето ще продължавате рационално да използвате природните ресурси за една по-добра и жизнена природна среда“, се казва в приветствието на инж. Стоян Тошев по случай професионалния празник на миньора.