НачалоНовини 2014/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.04.2014 - Дирекция на Природен парк „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите организира информационен ден на тема: „Старите гори и живота в тях”.

Дирекцията на Природен парк „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите организира информационен ден на тема: „Старите гори и живота в тях”, който ще се проведе на 9 април 2014 г., сряда, от 10 часа, в специално оборудвана шатра до открита сцена „Охлюва” в Морската градина - Бургас. 

Мероприятието е част от поредицата събития, предшестващи „Седмицата на гората 2014”, която се провежда по традиция през първата пълна седмица на предстоящия месец, тази година – от 7 до 13 април.

Провеждането на информационния ден е в рамките на проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие на ЕС и от Държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, Ос 3 „Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие”, раздел: „Поддържащи и възстановителни дейности в гори, земи и водни площи“.

По време на форума ще бъдат представени доклади за оценка на състоянието на целеви природни местообитания и видове в ПП „Странджа” и  набелязаните мерки за тяхното опазване и съхраняване.