НачалоНовини 2014/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.04.2014 - Зам.- министър Маринова заедно със студенти залесиха 2 000 акации

В рамките на „Седмицата на гората - 2014“ зам.- министър д-р инж. Валентина Маринова, главният секретар на Изпълнителна агенция по горите инж. Веселин Райчев и служители на агенцията, заедно със студенти от Лесотехническия университет (ЛТУ), залесиха 2 000 фиданки на площ  от 4 дка. Събитието се състоя в района на село Златуша, на територията на Териториално поделение Държавно горско стопанство (ДГС) - София. 

„Вие сте хората, които ще се грижите за българската гора, и за нас е важно да покажем нашите знания и опит, за да осигурим приемственост  в опазването на горското богатство“. Това заяви зам.- министър Маринова пред студентите. 

Домакини в района на село Златуша бяха служителите на ДГС – София, които предварително бяха подготвили и обработили терена. Директорът на стопанството инж. Георги Христосков проведе инструктаж на доброволците, след което започна и самото залесяване.  

 Бъдещите лесовъди от ЛТУ обещаха да се грижат за засадените дръвчета и да участват още подобни инициативи. 

Тази година интересът от страна на студентите беше голям и в залесителната проява се включиха 50 младежи от всички специалности на университета.