НачалоНовини 2014/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.04.2014 - По покана инж. Григор Гогов - изпълнителен директор на ИАГ, на посещение в нашата страна е делегация от Регионална дирекция по горите - Истанбул.

По покана на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите - инж. Григор Гогов, от 7 до 9 април 2014 г. на посещение в нашата страна е делегация от Р Турция, водена от директора на Регионална дирекция по горите - Истанбул Зекерия Мере.

Участниците – директорите на Държавните горски стопанства в Истанбул и Къркларели (Лозенград), началници на отдели и горски участъци посетиха Регионалните дирекции по горите в гр. Бургас и Варна. Обменени бяха опит и идеи в управлението и стопанисването на горските ресурси. В градовете Айтос и  Силистра гостите бяха посрещнати от ръководствата на Държавните горски стопанства. 

Предстоят дискусии по развитието на проекта за трансгранично сътрудничество „Странджа – Йълдъз планина без пожари”, среща с директора на Югоизточно държавно предприятие инж. Пейчо Върбанов и ръководството на ТП „ДЛС Тополовград”.

Посещението на турската делегация е по повод „Седмица на гората – 2014”.