НачалоНовини 2014/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.04.2014 - Експерти от РДГ-София празнуваха заедно с малчуганите от Дома за деца лишени от родителски грижи в Драгалевци

Директорът на Регионална дирекция по горите – София инж. Росен Попсавов, служители от дирекцията и заместник-директорът на Югозападно държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, посетиха Дома за деца лишени от родителски грижи в квартал Драгалевци в София. Срещата с малчуганите беше по повод честванията, които се организират в „Седмица на гората - 2014”. Идеята на посещението беше лесовъдите да споделят професионалния си празник и да подпомогнат Дома, като почистят и облагородят пространството около сградата. След това децата имаха възможност да научат нещо повече за гората, за голямото разнообразие от растения и животни и не на последно място за необходимостта от полагане на ежедневни грижи за запазване на богатата природна среда. Малките домакини се бяха постарали да изненадат своите гости и успяха. Те бяха подготвили специална програма с песни и стихчета, с които да поздравят експертите. За положеното старание пък малчуганите получиха много подаръци и лакомства.  

Тази година инициативите в рамките на „Седмица на гората - 2014”се провеждат под мотото „С богато наследство към отговорно бъдеще“.