НачалоНовини 2014/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.04.2014 - Лесовъдската колегия почете паметта на ръководителя на залесяванията в Копривщица

В рамките на проявите на Седмицата на гората в местността „Свети Никола”, край град Копривщица, беше почетена паметта на ръководителя на залесителните дейности, Иван Джартазанов. Той е бил и председател на първото в България Дружество за залесяване. На гроба на големия лесовъд бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към труда и професионализма му. Да засвидетелстват своето уважение и преклонение, на проявата присъстваха директорът на Регионална дирекция по горите – София инж. Росен Попсавов, инж. Дамян Дамянов, зам.-директор на Югозападно държавно предприятие, директорът на  горското стопанство в Пирдоп  инж. Николай Гаджанов, представители на РИОСВ, Областна администрация – Софийска област, граждани на Копривщица, ветерани лесовъди и приятели на гората. Събитието уважиха и много служители от горските стопанства в района. 

В словото си инж. Попсавов изрази благодарност към всеотдайния труд на нашите предци и българския лесовъд, които са заслужили уважението и признанието на обществеността. С цената на много усилия, жертви и гражданска доблест са успели не само да запазят, но и да създадат огромни площи нови гори. 

След официалната част всички се включиха в залесяването на  нови фиданки, на мястото на повалените дървета в тази местност от ветролома, който премина през Копривщица през март миналата година.

Тази година инициативите в рамките на „Седмица на гората - 2014”се провеждат под мотото „С богато наследство към отговорно бъдеще“.