НачалоНовини 2014/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

14.04.2014 - „Седмица на гората” в Регионална дирекция по горите – Русе

Пресконференция по случай „Седмицата на гората” на тема «Начало и развитие на празника, отговорности на Регионалната дирекция по горите и предстоящи предизвикателства», се проведе на 10 април в РДГ Русе. 

По време на пресконференцията ръководството на дирекцията запозна журналистите с дейносттта и работата на РДГ Русе. 

На следващия «ден на отворените врати», желаещите имаха свободен достъп до работните помещения в сградата на дирекцията, за да  видят всяко работно място и  да се запознаят със задълженията на служителите.  

Като част от мероприятията, проведени по време на «Седмица на гората 2014»,  бе организиран конкурс за картина на тема: „Красотата на гората през различните сезони” в училищата от Русенска област. В конкурса взеха участие деца от І-ви до VІІІ-ми клас. 

В тържествена обстановка, в заседателната зала на РДГ Русе, бяха отличени 13 картини, от които бе изработен календар за 2015 г. Наградените получиха грамота, календар и подарък. Поощрителна награда беше връчена на още 11 участника. 

Служители на РДГ Русе, заедно с колегите си от ДГС Разград залесиха 500 дребноразмерни фиданки от дървесен вид – цер по случай „Седмицата на гората” на територията на Държавно горско стопанство Разград.