НачалоНовини 2014/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.05.2014 - Природозащитен туристически център „Сините камъни”, откриха в Сливен

Природозащитен туристически център на територията на Дирекцията на Природен парк „Сините камъни” бе открит на 19 май в Сливен. Новата сграда бе осветена от Сливенския митрополит Йоаникий.

„Центърът е придобивка не само за администрацията на парка, но и за всички радетели и любители на българската природа.” – заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите, инж. Григор Гогов в приветственото си слово.

В сградата ще се помещава администрацията на Природния парк и ще бъдат посрещани туристи, които ще получават информация за забележителностите в парка. 

Изграждането му е част от проекта "Устойчиво управление и устройство на Природния парк "Сините камъни". Проектът е на стойност над 3 680 000 лв., финансиран е по ОП "Околна среда" и трябва да бъде приключен до края на март 2015 година.

Дейностите в него включват опазване, поддържане и възстановяване на природни местообитания на растения и животни; проучвания върху прилепите, бозайниците, птиците; изграждане на туристическа инфраструктура - кътове за отдих, маршрути, табели и други.