НачалоНовини 2014/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.05.2014 - Приключиха обучения по Дейност 3 „Наредба за сечите, режими за стопанисване на горските местообитания и устойчиво управление на горите в Натура 2000” по проект на ОПАК

В периода 14-16.05.2014 г. в териториалния обхват на РДГ Бургас се проведе семинар по дейност 3 „Наредба за сечите, режими за стопанисване на горските местообитания и устойчиво управление на горите в Натура 2000” по проект „Ефективно и качествено обучение на служителите от държавната горска администрация, за по-компетентно и професионално изпълнение на техните задължения“ по Оперативна програма „Административен капацитет“.

На обучението присъстваха 16 служители от Изпълнителна агенция по горите и нейните структури от РДГ Сливен, РДГ Бургас, РДГ Варна и РДГ Шумен. Семинарът включваше лекционна теоретична част, практическо обучение на терен, както и отчитане и обсъждане на резултатите. 

Лектори на семинара бяха инж. Димитър Бърдаров – началник отдел ВСПЗГ, ИАГ, инж. Емил Ракъджиев и инж. Георги Тинчев – главни експерти в същия отдел. Организатор на семинара беше г-жа Петя Славчевска – старши експерт в отдел МД в ИАГ и Координатор на проекта. 

След проведената дискусия участниците попълниха анкети за качеството на обучението и тест, след което им бяха връчени сертификати.