НачалоНовини 2014/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

26.05.2014 - Мерки за превенция и борба с природните бедствия дискутираха на семинар по „Защита на горските територии”

Превенцията и борбата с ерозията, пороите, горските пожари, болестите и вредителите в горските територии, бяха дискутирани на втори семинар „Защита на горските територии”, който се проведе от 13 до 15 май в гр. Хисаря. Обучението е в рамките на Дейност 2, по проект „Повишаване капацитета на служителите на Изпълнителна агенция по горите, нейните структури и специализирани териториални звена” по Оперативна програма „Административен капацитет”.
В семинара взеха участие 16 служители от регионалните дирекции по горите – Кърджали, Смолян, Пазарджик и Пловдив, ГСС Пловдив и ЛЗС Пловдив. Бяха проведени практически занятия на терен, по време на които участниците в семинара посетиха изградена баражна система в местността Веригово, както и пожарище на територията на гр. Хисаря.
Лектори на семинара бяха инж. Илиян Мутафчийски, главен експерт в отдел ВСПЗГ и Владимир Константинов, главен експерт в отдел ОПКГТ, ИАГ. Организатор на семинара беше Перай Рамаданов – младши експерт в отдел ПСП, ИАГ, и Координатор на проекта.
Следващото обучение по горепосочения проект на тема „Защита на горските територии” ще се проведе от 27.05 до 29.05.2014 г. в  Старозагорски минерални бани.