НачалоНовини 2014/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

27.05.2014 - Дирекция на природен парк „Сините камъни” награди победителите в конкурс за рисунка и пано на тема „Пеперудите – разперили криле, вместо звук – събрали цветове”

Над 450 картини и пана на деца от 6 до 18 години бяха представени днес в новооткрития природозащитен туристически център „Сините камъни”.
Конкурсът за детско творчество е традиционен и се организира от ДПП «Сините камъни» за 18-ти път. Началото му е поставено със създаването на управлението на парка през 1996 г. като всяка година акцентът е различен.
Организаторите се радваха на огромен интерес от страна на участници във всички възрастови групи от училища, школи по изкуствата и детски комплекси не само от гр. Сливен, но и от градовете – Бургас, Шумен и Кюстендил. Получиха се творби, изработени с различни техники от природни и отпадъчни материали. В новата зала на Природозащитния туристически център в присъствието на учители и родители отличените от специално жури деца бяха наградени от директора на парка Фатме Мустафова. Тя благодари на малките художници и им пожела да бъдат винаги близо до природата, да я опознават и да я обичат. Всеки класиран получи индивидуална грамота и специална награда.
След като присъстващите имаха възможност да разгледат изложените конкурсни творби, те бяха информирани за пеперуденото богатство на парка представено от над 800 вида. Най-характерните от тях бяха изложени на фотопана.