НачалоНовини 2014/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

29.10.2014 - Започна изпълнението на проект ИАГ № А 13-22-51/08.05.2014г. „Развитие на служителите посредством обучение, ефективно управление и мотивация” по Оперативна програма «Административен капацитет»

На 28.10.2014 г. започна изпълнение на проект на ИАГ А 13-22-51/08.05.2014г. „Развитие на служителите посредством обучение, ефективно управление и мотивация” по Оперативна програма «Административен капацитет». Общата стойност на проекта е в размер на 88 490,75 лв., от която 85 % безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд и 15 % от националния бюджет на Република България. По проекта се предвижда изпълнението на 6 дейности, от които 4 дейности са насочени към обучение на 173 служители от РДГ – Русе, Шумен, Велико Търново и Ловеч по придобиване и усъвършенстване на компютърни умения, прилагане на административно процесуалния кодекс (за неюристи), езиково обучение по английски език, оценка на ловни трофеи и повишаване на административната ефективност – лидерски умения, работа в екип и екипна ефективност и международна комуникация – правила на поведение и условия на работа в интеркултурна среда. 

Обученията ще се проведат в Института по публична администрация и в районите на съответните РДГ. 

Крайният срок за изпълнение на заложените дейности в проекта е 08.02.2015 г.

За отразяване на изпълнението на дейности по проекта са предвидени публикации в регионални печатни и он-лайн медии, и провеждане на пресконференция. 

Основните цели на проекта са:

- създаване на условия за непрекъснато развитие на служителите посредством правилно управление и мотивация;

- повишаване на знанията и уменията на служителите в съответствие с необходимостта от развитие на специфични компетентности за по-ефективно изпълнение на задълженията;

- изграждане на устойчив механизъм за прилагане и усъвършенстване на придобитите умения и ключови компетентности за по-ефективно и ефикасно управление;

- подобряване на административния капацитет на служителите, като предпоставка за осигуряване на качествени и модерни публични услуги.