НачалоНовини 2015/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.04.2015 - Отново заплашиха горски служител от РДГ-Велико Търново

Днес в Регионална дирекция по горите - Велико Търново се получи отново заплаха срещу служител на дирекцията. Некролог на името на Илиян Неделчев, горски инспектор в дирекцията е бил залепен на един от гаражите на администрацията. Незабавно е сезирано Районно управление «Полиция» в града.

Илиян Неделчев работи като горски инспектор в РДГ Велико Търново от 8 години. През 2014 година от Неделчев и колегата му, с когото са в екип, са  съставени 45 акта, а само за първото тримесечие на тази година двамата служители имат общо 31 акта и 10 протокола за констатирани нарушения. Актовете са основно за транспортиране и съхранение на дървесина без необходимите документи. За добрата си работа Илиян Неделчев е номиниран за „Служител по контрола” за 2014 г. на РДГ- Велико Търново.

Нелепата постъпка е поредният случай на натиск срещу горски служители. Само преди няколко дни бе запалена стопанска постройка, собственост на зам.-директорката на РДГ Велико Търново, а в края на март до основи изгоря и тухлена къща в същия имот.