НачалоНовини 2015/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

22.05.2015 - 235 абсолвенти се дипломираха в Лесотехническия университет

На тържествена церемония на 21 май в Аулата на Лесотехническия университет – гр. София, випуск 2014-2015 получи своите дипломи за висше образование.

Ректорът проф. Веселин Брезин поздрави абсолвентите като сподели вълнението им в празничния ден. Общо 235 се дипломират, като 152 - магистри и 83 - бакалаври – съобщи проф. Брезин. 41 студента завършват с отличен успех над 5.90. 

Гости на тържеството бяха: инж. Красимир Каменов – зам. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), проф. Христо Цаков – директор на Института за гората и д-р инж. Ценко Ценов – директор на дирекция „Гори и лесовъдски дейности“ в ИАГ.

Инж. Красимир Каменов поднесе поздравления от името на Десислава Танева – министър на земеделието и храните. „Пред Вас се разкриват  шанс и перспективи за реализация в България. Предстои Ви да решавате една сериозна и отговорна задача, която може да се превърне във  Ваша кауза. Това е задачата да бъдете истински професионалисти. В реализацията си у нас, Вие ще съчетавате в своята работа традициите на това, което е постигнато преди Вас, и европейската визия за него“, като сподели в поздравителния адрес към студентите Десислава Танева. 

След тържествената церемония, по традиция събитието продължи по факултети. 

Д-р инж. Ценко Ценов, награди отличниците от специалност „Горско стопанство”, като ги поздрави с избора на специалност и им пожела успешна реализация. „Това е достатъчно основание за гордост и добър старт за Вашата бъдеща професионална реализация. Бъдете дръзки в мечтите си, поставяйте си високи цели като оставате винаги близо до природата и живото човешко общуване, защото те са връзката с вечните ценности и добродетели”, се подчерта в поздравителния адрес от името на агенцията. 

74 студенти завършват специалност „Горско стопанство”, като 6 от тях с отличен успех. 

По традиция тържеството завърши с обща снимка и с полет на шапките във въздуха.