НачалоНовини 2015/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

16.06.2015 - Ученици от село Железница се състезаваха в дисциплини по пожарна безопасност

На 15.06.2015 г. в с. Железница ученици от 5, 6 и 7 клас от 191 ОУ „Отец Паисий“ участваха в състезание по осигуряване на безопасност, спасяване и защита при пожари и бедствия. При подготовката и провеждането на надпреварата комисар инж. Илия Илиев - началник на 07 Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", инспектор по защита на населението Стефан Стефанов, младши инспектор ръководител на екип Камен Грозданов и инспектор Маринчо Маринов напътстваха младите огнеборци.

Снежана Петрова – директор на  Дирекция на природен парк „Витоша“ към Изпълнителна агенция по горите също взе участие в мероприятието. 

Децата сбъднаха една детска мечта и показаха знания, умения и бърза реакция при възникване на пожар или бедствие. Те се състезаваха в три учебни центъра в три дисциплини: теоретична подготовка, първа помощ и пожарна безопасност. Програмата включваше и демонстрация по бързо потушаване на огън с прахов пожарогасител. Първа награда завоюваха учениците от 7-ми клас, наградени с купа и подаръци от Стефка Ризова – зам.-кмет на район Панчарево към Столична община. Втора награда получиха петокласниците от комисар инж. Илия Илиев и трета награда беше присъдена на отбора на шестокласниците, връчена от кмета на с. Железница Дойчин Сремкин. 

Гости на събитието бяха и малчуганите от детска градина „Радост“. Децата бяха подготвили тематични стихчета, поздрав поднесе и мажоретният състав към училището. 

Посланието на участниците в състезанието беше да не се налага използването на демонстрираните умения в реалния живот, но при нужда да се реагира адекватно. Накрая всички си пожелаха през следващата година училището да се включи в регионално, а защо не в градско или национално състезание.