НачалоНовини 2015/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

19.06.2015 - 145 ученика от град Кърджали бяха горски инспектори за един ден

Общо 145 ученика от 4-ти до 6-ти клас от три училища в гр. Кърджали влязоха в ролята на горски инспектор за един ден. Инициативата, организирана от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Кърджали, се проведе в четири обучения в СОУ „Отец Паисий”, СОУ „Св. Климент Охридски”, СОУ „Владимир Димитров - Майстора” и Обединен детски комплекс - гр. Кърджали.

С интерактивни игри горските инспектори от РДГ- Кърджали запознаха участниците с основните функции на горските инспектори, с работата на лесовъдите и ролята им за опазване на горите от пожари и бракониерство, за борбата с нарушителите и средствата, прилагани в тази насока. Учениците научиха какви са правилата за маркиране на насажденията, предвидени за сеч, какво представляват контролните горски марки и къде се поставят те.

Програмата на мероприятията включваше и викторина с въпроси за гората.  Бяха раздадени около 400 индивидуални награди на децата. Всеки участник получи  рекламни материали и информационни брошури за природните паркове, горските пожари и птиците в България.