НачалоНовини 2015/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

10.09.2015 - Изпълнителна агенция по горите успешно приключи проект по Оперативна програма „Административен капацитет“

На 09.09.2015 г. в х-л „Анел“, гр. София се проведе заключителна пресконференция по проект на ИАГ А13-22-52/08.05.2014 г. „Повишаване  на квалификацията на служителите на ИАГ чрез обучения", осъществяван с безвъзмездната финансова подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Събитието бе открито от Илиан Точев – главен секретар на Изпълнителна агенция по горите. Г-н Точев поздрави екипа на проекта с добре свършената работа, позовавайки се на отличните крайни резултати и постигнатите общи и специфични цели на проекта.

Ръководителят на проекта инж. Долорес Белоречка запозна присъстващите с резултатите от дейностите, вкл. успешно проведени 17 обучения от каталога на Института за публична администрация за 2014 г., едно обучение за оценка на ловни трофеи и онлайн обучение по английски език – ниво А1 за служителите от целевите групи - РДГ Берковица, РДГ Благоевград, РДГ Кюстендил и РДГ София, както и с извършената работа от страна на екипа по проекта и спазените изисквания на ОПАК за информация и публичност. 

В дискусията участие взеха представители на ИАГ-ЦУ и РДГ – целеви групи по проекта, като бе обсъдена необходимостта от продължаване на усилията на ИАГ за укрепване на професионалния капацитет на служителите на централно и регионално ниво, както и търсене на възможности за финансиране извън държавния бюджет. 

Проектът на обща стойност 71 894,35 лева приключва на 15 септември 2015 г.