НачалоНовини 2016/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

05.02.2016 - Отличиха „осиновителите” на туристическта инфраструктура на територията на Природен парк „Шуменско плато”

Първите „осиновители” на реновираната туристическа инфраструктура на територията на Природен парк „Шуменско плато” бяха представени и  получиха плакети и рекламно инф. материали от директора на дирекцията – инж. Сашо Кунев. Отличията бяха връчени по време на специална церемония по случай отбелязването на 36-годишнината от създаването на парка. „Територията на Природния парк „Шуменско плато” е една от най-посещаваните и притегателни не само за шуменци, но и за много гости на нашия регион. Затова искрено благодаря на всички, които ни помагат да се грижим за парка”, каза инж. Кунев пред гости и журналисти на събитието. Осиновителите ще се грижат с доброволен труд за кътове за отдих, заслони, детски площадки и туристически маршрути на територията на парка. Сред най-малките природолюбители са децата от Целодневна детска градина „Конче-Вихрогонче“.
Присъстващите имаха възможност да се запознаят с нови обекти на територията на парка, изградени по проекти - Летен информационен център с обсерватория, буферно помещение на пещера „Бисерна“, Административно-информационен център „Кьошкове“, паркова инфраструктура.
В информационния център на парка беше открита и фотоизложба, която е от фотоархива на Венцислав Илиев, първият доброволец на парка, който повече от петнадесет години допринася за опазването и популяризирането му.

Дирекция „Информационно обслужване и връзки с обществеността“