НачалоНовини 2016/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

06.04.2016 - Експерти от Регионална дирекция по горите - Сливен и деца от сливенски училища залесиха с фиданки в двора на училищата

Традиционната залесителна инициатива в навечерието на Седмицата на гората - 2016 беше проведена днес от екипа на Регионална дирекция по горите - Сливен съвместно с деца от сливенски училища.

Инспектори и експерти от РДГ Сливен, заедно с директора инж. Георги Русев, инж. Коста Чолаков - зам.-директор на РДГ Сливен, инж. Красимира Стойчева - зам.-директор на ТП ДГС Сливен и деца от VIIмо СОУ „Панайот Хитов” гр. Сливен и ХIто СОУ „Константин Константинов”  гр. Сливен  залесиха фиданки от видовете черен бор, липа, бреза, явор и кедър. Бяха осигурени фиданки за залесяване и в двора на Хто СОУ „Йордан Йовков”. 

Дръвчета бяха осигурени от  ТП ДГС Сливен и ТП ДГС Твърдица при Югоизточно държавно предприятие Сливен.

Инициативата е част от програмата за отбелязване на предстоящия професионален празник на лесовъдите „Седмица на гората 2016 ”.

„Подобри гората“ е посланието на тазгодишната Седмица на гората, която ще се проведе в цялата страна от 4 до 10 април. Посланието „Подобри гората“ е и призив към гражданите да се включат активно в процеса – чрез дискусии, по-добра информираност за опазването и развитието на българските гори.