НачалоНовини 2016/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.04.2016 - Служители на РДГ Бургас организираха журналистически тур за запознаване с лесовъдски обекти

Вчера журналисти от бургаския регион посетиха обекти на територията на Регионалната дирекция по горите. Горски служители запознаха представителите на медиите с добри лесовъдски практики, приложени в района на дейност на Дирекцията. Образцов разсадник в Държавно горско стопанство - Царево, екопътека „Марина река” – живия музей на терциерна Европа, извършени отгледни санитарни сечи и определяне на „дървета на бъдещето” в землището на ДГС Кости, бяха част от посетените обекти.

Интерес предизвика най-старата, обявена преди 85 години защитена територия в България – резерватът „Силкосия“, в Природен парк „Странджа”. Посетена бе местността „Дядо Вълчо” и изградената по Програма за развитие на селските райони от ДГС Кости пожаронаблюдателна кула.

Журналистите разгледаха музея на нестинарството в село Българи и разсадника на ДПП Странджа за редки растения в местността „Качул”, в границите на Държавно ловно стопанство Граматиково.

С мероприятието, посветено на Седмица на гората, служителите на Регионална дирекция по горите – Бургас запознаха представителите на местните медии, а чрез тях обществеността, с част от високоотговорните и разнообразни дейности, които извършват лесовъдите.