НачалоНовини 2016/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.04.2016 - Седмицата на гората в РДГ Ловеч

Професионалният празник на лесовъдите ,,Седмица на гората”, тази година в РДГ Ловеч се откри тържествено в парк ,,Баш бунар” пред паметника на лесовъда Никола Василев. В присъствието на Областния управител на Ловеч, кметове на общини, представители на институции от Област Плевен и Ловеч, на граждани и гости от Испания, Италия, Литва, Румъния – от Сдружение ,,Екомисия 21 век”, инж. Павли Богдански – директор на РДГ Ловеч в изказването си отдаде почит на стореното от нашите предшественици и благодари на цялата лесовъдска колегия за добрата и работа. С много венци и цветя присъстващите изразиха уважението си към делото на лесовъдите.

На 8 април над 60 младежи и девойки от пет държави взеха участие в залесяване на територията на ДЛС ,,Русалка” гр. Априлци. С помощта на служители на ДЛС и РДГ Ловеч гостите придобиха повече познания за професията на лесовъда, подобриха уменията си в една благородна клауза – създаване на нови гори.

Седмицата на гората – 2016 се закри с ,,Горски празник” на територията на ДПП ,,Персина” гр. Белене с богата музикална програма, а за децата – интерактивни игри ,,Изследователи”, ,,Вредители по дърветата”, ,,Кой живее в дънера на мъртвото дърво”, които доставиха много радост и емоции на всички участници, гости и организатори на празника.