НачалоНовини 2016/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

14.04.2016 - Работна среща на Екипа за управление и изпълнение на проект № Д - 33 – 89 - 31.08.2015 г. FOR OUR FUTURE, съфинансиран от ФM на ЕИП 2009-2014 г., ПРОГРАМА BG 03 Биологично разнообразие и екосистеми

На 12 април 2016 г. от 10.30 ч. в  сградата на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителната  агенция по горите се проведе работна среща на Екипа за управление и изпълнение на проект „Гори и горски територии  - картиране и оценка на екосистемните услуги извън Натура 2000 в България” (FOR OUR FUTURE), съфинансиран от Финансовия механизъм  на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (ФМ на ЕИП).
Участие в срещата взеха:  инж. Красимир Каменов – ръководител на проекта, д-р инж. Любчо Тричков – координатор на проекта от страна на ИАГ, Петя Славчевска – технически сътрудник на проекта, инж. Мария Беловарска – експерт „Екосистемни услуги“, Николета Динева – експерт „PR“, инж. Георги Тинчев – експерт „ГИС“ и други експерти от ИАГ и РДГ.
Срещата откри инж. Красимир Каменов, ръководител на проекта. Презентация за проекта и напредъка по изпълнението му представи г-жа Петя Славчевска  - технически сътрудник на проекта.
Презентации, свързани с Методологията за оценка и картиране на състоянието на горите и горските екосистеми и оценка на екосистемните услуги в България представиха инж. Мария Беловарска и инж. Георги Тинчев- експерти по проекта.  Основна цел на настоящата среща бе поканените колеги от ИАГ и РДГ, да бъдат запознати с проекта , с Методологията по която се работи, както и да се представи спецификата при изпълнението на дейност 3.2: Картиране на екосистемните услуги по одобрена от МОСВ методика.
Практически разяснения, свързани с етапите на процеса по картиране и оценка на горските екосистеми, състоянието им и на екосистемните услуги от тях предстaвиха д-р инж. Любчо Тричков и инж. Георги Тинчев.
Инж. Каменов от своя  страна каза, че с цел успешното изпълнение на проекта в срок е необходима системна и екипна работа на всички колеги ангажирани по проектните дейности. Във връзка с това, бе взето решение във възможно най-кратък срок експертите да коментират и зададат своите въпроси и предложения на електронните пощи към екипа за управление на проекта и помежду си, като бе фиксирана дата за нова работна среща на 25.04.2016 г. от 13.30 часа

 
Документи