НачалоНовини 2016/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

16.06.2016 - Европейската комисия откри тръжна процедура "Спомагателни услуги за прилагане на Европейския регламент за дървесината (EUTR) и Регламента за прилагане на законодателството в областта на горите, управлението и търговията (FLEGT) "

На 20 май 2016 г. Генералните дирекции към Европейската комисия, „Околна среда” и „Действия по климата”, са открили тръжна процедура за  "Спомагателни услуги за прилагане на Европейския регламент за дървесината (EUTR) и Регламента за прилагане на законодателството в областта на горите, управлението и търговията (FLEGT) ".

Условия за участие в тръжната процедура и тръжната документация можете да откриете на следната интернет страница:

https://etendering.ted.europa.eu/cft/cft-display.html?cftId=1568

Срокът за получаване на оферти е 11-ти юли 2016.

Целта на договора е да се подкрепи Европейската комисия в подпомагане на държавите-членки на ЕС при наблюдение на изпълнението и прилагането на регламента за дървения материал в ЕС (EUTR) и Регламента за прилагане на законодателството в областта на горите, управлението и търговията (FLEGT).
Поставените задачи ще се изпълнят чрез мониторинг на тенденциите в търговията с дървен материал и изделия от дървен материал, проучвания и изготвяне на доклад, анализ на мерки за прилагане и изпълнение, анализ на обществената информираност, както и участия в срещи със заинтересовани лица , свързани с горския сектор.

Инициативата ще бъде от значение за горските предприемачите, собствениците на гори, гражданското общество и други заинтересовани страни във всички държави-членки.