НачалоНовини 2016/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

01.08.2016 - ИАГ отнема лиценза на частнопрактикуващия лесовъд, допуснал нарушения в частни горски територии в землището на гр. Габрово

Ще бъде отнет лицензът на частнопрактикуващия лесовъд, допуснал изграждането на тракторен път в горска територия, в нарушение на технологичния план в землището на гр. Габрово, кв. Стоманеците. Нарушението е констатирано след извършване на проверка на частни горски имоти от служители на Регионална дирекция по горите – Велико Търново. Проверката установява сеч на немаркирани дървета, за което е съставен акт на извършителя. Констатирано е складирането на 20 пр. куб.метра дървесина по поречието на реката, която се влива в язовира. Установени са нарушения и за непоставяне на обозначителна табела за обекта, в който се извършва добива на дървесина, както и за транспортиране на дървесина с три превозни билета без разрешително за достъп до горската територия. Съставят се актове за извършените нарушения на виновните лица.

Потърсено е съдействието на Районна прокуратура - Габрово за провеждане на оперативни следствени действия и подвеждане под наказателна отговорност на нарушителите за извършените закононарушения.