НачалоНовини 2017/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.04.2017 - На 1 април 2017 г. /събота/ в Международен панаир- Пловдив бяха проведени интерактивни игри, свързани с националната инициатива „Горски празник”

Събитието беше открито в 10.30 часа пред 7-ма палата на панаира. Водещият откри празника и представи накратко предстоящите игри. Детска вокална група  към начално училище „П.Р. Славейков” поздрави всички с няколко музикални изпълнения Около 11.00 ч. беше дадено началото на заниманията и игрите. 

През следващите няколко часа бяха проведени беседи в занимателен и игрови порядък с деца от различни възрастови групи от 7 до 12 години, като групи от по двама експерти и служители към РДГ Пловдив и представителите на Зелени балкани водеха беседите и игрите, за да могат децата да опознаят професията и работата на лесовъда в горска обстановка. 

Всички участници получиха награда –медали, върху която е написано „Лесовъд за един ден – лесовъд завинаги, грамота и награди, както и контейнерни фиданки от атласки кедър, които да залесят и да се грижат за тях.

Инициативата протече в празнична обстановка, като на шатрата на РДГ Пловдив се раздаваха на всички желаещи освен контейнерните фиданки, също и материали от дирекцията, популяризиращи професията на лесовъдите, книжки с най-често срещаните дървесни видове на територията на област Пловдив, книжки с диворастящи гъби, както и с дивите животни в горите, плакати и други брошури.