НачалоНовини 2024/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

27.03.2024 - Деца и лесовъди от РДГ Сливен в съвместна инициатива с второкласници от града

На 22.03.2024 г., по инициатива на РДГ Сливен, на територията в Природен парк „Сините камъни“, бе проведено мероприятието Ден сред природата под надслов „ Да се научим да ценим горите“. Ученици от 2а и 2б клас от НУ „Васил Левски“ - Сливен се включиха в образователна част чрез полеви игри за опознаване на гората. Eмоционалните и съревноваващи игри включваха:

- ДА НАПРАВИМ ГНЕЗДО НА ЗЕМЯТА

- С КАКВО СЕ ХРАНЯТ ДИВИТЕ ЖИВОТНИ

- ДА ТЪРСИМ СЪКРОВИЩА В ГОРАТА

Ентусиазираните деца финализираха надпреварата с дърпане на въже, като в тяхна помощ се включиха и представители от РДГ Сливен, ТП „ДГС Сливен“ и ПП „Сините камъни“.

Денят продължи с посещение на разсадник „Абланово“ с цел запознаване на учениците с процеса на създаване на горски фиданки, които се залесяват в гората за възстановяване след пожари или други природни бедствия, възникнали в гората и унищожили дърветата.

Любознателните и трудолюбиви второкласници залесиха фиданки от черен бор с любезното съдействие на представители от ТП „ДГС Сливен“, ЮИДП Сливен и РДГ Сливен и така показахме, че ГОРАТА Е ЖИВОТ… И ОБЩА ОТГОВОРНОСТ!

Искрени благодарности на всички замесени в това прекрасно изживяване, а именно: учениците и учителите от НУ „Васил Левски“ – Сливен, представителни на ПП“ Сините камъни“, ТП „ДГС Сливен“, ЮИДП Сливен, и разбира се на служителите от РДГ Сливен.

Да се намираме, помагаме, учим и обединяваме в името и с любов към гората е мисия за цял живот!

ГОРАТА Е ЖИВОТ… И ОБЩА ОТГОВОРНОСТ!

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност