НачалоНовини 2024/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

02.04.2024 - Лесовъдската колегия от РДГ-Пловдив отдаде почит на загиналите лесовъди

Днес в Регионална дирекция по горите - Пловдив официално беше открита Седмица на гората – 2024 г. На  тържественото  събитие присъстваха  служители на РДГ-Пловдив, бивши служители в горските структури, ветерани - лесовъди и представители на Регионалния съюз на лесовъдите – гр. Пловдив.

Приветствие към лесовъдската колегия и гостите, отправи инж. Никола Каварджиков - председател на Регионалния съюз на лесовъдите – гр. Пловдив.

На паметната плоча, поставена в чест на „130 години от създаването на горската служба и горското дело в Пловдивския край” бяха поднесени цветя, с което колегията засвидетелства своята  признателност пред паметта  и всеотдайността  на всички лесовъди и горски служители от различните краища на България, отдали живота си за горското дело, умножаването  и опазването на българската гора.

В словото  си инж. Никола Каварджиков припомни, че лесовъдската колегия и днес не забравя постигнатото в миналото и се старае да продължава традициите за отстояване на достиженията на горското стопанство и да спазва оставения ни завет от  възрожденските предци и будители: „Обичайте и пазете гората, тя е източник на духовно  богатство, здраве и сила!”.