НачалоНовини 2013/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

13.03.2013 - Проект на Стратегия за развитието на ловното стопанство в Република България за периода 2012 – 2027 г.

На 22.02.2013 г. и 08.03.2013 г. бяха проведени работни заседания на Експертен съвет към Изпълнителна агенция по горите за разглеждане и обсъждане на проект на Стратегия за развитието на ловното стопанство в Република България за периода 2012 – 2027 г., назначен със заповед № 122/07.02.2013 г. на Изпълнителния директор на ИАГ.  Стратегията за развитие на ловното стопанство в Република България за периода 2012 – 2027 г. беше възложена за разработване през 2011 г., по реда и при условията на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки. Изпълнител на обществената поръчка е екип на Научно-изследователски сектор на Лесотехнически Университет (НИС на ЛТУ) с ръководител проф. Нино Нинов. Проектът на Стратегията бе изготвен на база подробен анализ на състоянието на нормативната уредба в Европа и у нас и  въз основа на детайлен анализ на развитието на ловното стопанство в България.  Основни акценти в проекта на Стратегията са визия и мисия за развитие на ловното стопанство в България, водещи принципи при изпълнението на Стратегията, стратегически цели, дейности за постигане на заложените цели, очаквани резултати, мониторинг и др. 

Проектът на Стратегията ще бъде представен за обществено обсъждане на страницата на Изпълнителна агенция по горите с  представители от Регионалните дирекции по горите и Специализираните териториални звена към ИАГ, Държавните горски предприятия, в т.ч държавните горски и ловни стопанства, научни институции и други компетентни институции в областта на ловното стопанство в България, както и от всички заинтересовани страни. Освен това е предвидено организиране и провеждане на среща за обсъждане на проекта на Стратегия на 20.03.2013 г. в гр. Пловдив. 

В резултат от тези две основни действия, разчитаме да бъдат събрани мнения, предложения и препоръки по проекта  на Стратегия за развитието на ловното стопанство в Република България за периода 2012 – 2027 г. Допълнителните становища, предложения и препоръки, получени като коментар в карето след публикуваната новина и проект на Стратегия на сайта на ИАГ, които не са анонимни, както и получените преди или след срещата в гр. Пловдив на хартиен и/или магнитен носител, ще бъдат приети, обобщени и анализирани. 

В резултат на това обществено обсъждане и след анализа на направените предложения и препоръки, проекта на Стратегия ще бъде допълнен и предложен за приемане от Министерски съвет.

 
Документи