НачалоНовини 2021/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

11.06.2021 - Инвентаризираха новосъздадената вегетативна семепроизводствена градина от черен бор в Панагюрище

Служителите на Горска семеконтролна станция – Пловдив, участваха в практическа теренна работа при извършване на инвентаризация на присадените фиданки в новосъздадената вегетативна семепроизводствена градина от черен бор на територията на Държавно горско стопанство - Панагюрище.

„Отчетеният процент на прихващане е много добър, над 90 %, което отдавам на добрата практика и опит на служителите, които участваха в мероприятията при създаването на градината“, сподели инж. Димитър Жекин, директор на Станцията.

„Настоящите дейности бяха свързани с формиране на короната на фиданката, отстраняване на върха й, като по този начин даваме възможност за по-нататъшното й развитие. Оттук нататък ще наблюдаваме растежа на фиданките“, допълни Жекин.

Вегетативната семепроизводствена градина беше създадена преди малко повече от месец. Изграждането й е необходимо за осигуряване на горски репродуктивни материали за лесовъдски цели, които са генетически подходящи с ценни наследствени качества и контролиран произход.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност