НачалоНовини 2022/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

19.10.2022 - ПП „Странджа" - предпочитана дестинация за малки и големи

Над 50 деца, учители и родители разходихме из Живия музей на терциерна Европа. Гостите ни бяха от Приморко и Китен, а разходката беше наситена с много нови знания, емоции и красота.

Малки и големи в нашата класна стая на открито в ЗМ „Марина река" часове наред играха, забавляваха се и почиваха, а храната сред природата е най-хубавото нещо, което може да ни се случи.

Деца, родители и учители активно взеха участие в игрите, които беше подготвил за тях екипът на дирекцията на ПП „Странджа" с директор инж. Румяна Цвяткова.  Маските с очите на различни животни изненадаха всички и най-интересни бяха фасетните очи на пчелите. Ориентирането в гората донесе много емоции, тя показа на децата, че трябва много да внимаваме къде стъпваме когато сме в непозната среда. В специални контейнерчета нашите биолози Иван Камбуров и Милен Рашков показаха на гостите ни живи земноводни и насекоми, които можеха да разгледат съвсем отблизо.

Страхотният ден приключи с подаръци, които парковата дирекция беше подготвила за учебните заведения в Приморско и Китен.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност