НачалоНовини 2023/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

17.07.2023 - Ученици от СУ "Трайко Симеонов" обновиха пейките в парк „Кьошковете“.

По този креативен начин единадесетокласниците проведоха своята задължителна практика, която е част от обучението им по специалност "Помощник инструктор по спортно-туристическа дейност". Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ осигури материалите за освежаването, а идеята за пребоядисването и новите рисунки по пейките е изцяло на учениците.

По време на практиката беше почистена алеята в парка. Проведоха се и теоретични занимания, свързани с воденето на организирани групи по туристически маршрути и опазването на горите.

Ученическа практика беше организирана и за десетокласници от същото училище. Те научиха на терен как се подържат пешеходни и вело маршрути и паркова инфраструктура като почистиха от нежелана растителност част от Дендрологичната пътека и пътеката към пещера „Бисерна“. 

Експерти от Парка показаха на терен основните туристически маршрути и видовете маркировки. В рамките на заниманията учениците се запознаха с възможностите за туризъм в природния парк, задължителната екипировка, флората и фауната, научиха повече за лесовъдската професия. 

Практиките с ученици от СУ "Трайко Симеонов" са част от дългогодишно споразумение за сътрудничество между училището и Дирекцията на парка и се провеждат за втора поредна година.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност