НачалоНовини 2023/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

07.03.2023 - РДГ-Благоевград обявява фотоконкурс „За гората“

По повод „Седмица на гората 2023 г.” Регионална дирекция по горите – Благоевград обявява фотоконкурс „За гората“. Право на участие имат както професионални, така и любители фотографи. Конкурсът се провежда в следните три теми:

1. „Красотата на гората“ 

2. „Гората и хората“ 

3. „Флора и фауна“ с подтеми „Гората и цветята“ и „Гората и нейните обитатели“. 

Срокът за изпращане на фотографиите е 31.03.2023 година на e-mail: rdgblagoevgrad@abv.bg. Класирането ще бъде обявено на 05.04.2023 г., сряда, на фейсбук страницата на РДГ-Благоевград.

 Условията, на които трябва да отговарят авторите и техните произведения на изкуството са следните:

1. Снимките трябва да бъдат в дигитален формат JPEG, със заглавие, кратък текст за коя тема участват и по възможност описано мястото на заснемане. 

2. Големината на изображението трябва да бъде над 2 000 пиксела.

3. Фотографиите трябва да бъдат придружени с информация за автора – три имена, адрес и телефон за връзка.

4. Всеки участник може да участва най-много с три снимки за всяка една от темите. Веднъж изпратени, снимките не могат да бъдат оттегляни или заменяни. 

5. Участникът в конкурса предоставя на РДГ-Благоевград правата за публикация на творбата, с която участва. 

6. Приемане на правилата на конкурса - при изпращане на творбата за участие в конкурса участниците декларират, че са запознати и приемат условията на конкурса.

Не се приемат за участие:

снимки, които не са авторски;

снимки, които са участвали в други конкурси;

снимки с лошо качество;

снимки с дати, воден знак, текстове по снимката;

снимки с обиден характер;

 

Най-добрите фотографии ще бъдат използвани за направата на календар за 2024 година, който ще включва имената на авторите. 

За всяка една от темите ще бъдат присъдени по три награди. Победителите ще получат ваучери за покупка по избор от верига хипермаркети на стойност, както следва: първо място - 100 лв, второ място - 50 лв, трето място - 20 лв.

Ще бъде отличена и най- харесваната фотография във фейсбук. Авторът на снимката ще получи за награда нощувка за четирима в почивна база (вила) в местността „Предел“ област Благоевград, стопанисвана от Регионална дирекция по горите -  Благоевград. 

Очакваме Вашите творби с нетърпение!