НачалоНовини 2023/11Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

13.11.2023 - Горски инспектори прекратиха добива на дървесина в частен имот в землището на с. Добри дол, община Трекляно, сезирана е Районна прокуратура – Кюстендил

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите-Кюстендил установиха незаконна сеч в частен имот в землището на с. Добри дол, община Трекляно. Нарушението е констатирано по време на рутинна проверка в района. Горските инспектори установили, че дейността се извършва без издадено позволително. Съвместно с органите на МВР е констатирана сеч на 215 броя дървета от дървесен вид зимен дъб и цер, на чиито пънове липсва отпечатък от  контролна горска марка.

По време на проверката инспекторите се натъкнали на високопроходима тежкотоварна техника- булдозер, който прокарва път през имота, за който няма издадено позволително за сеч.

За установеното нарушение е съставен констативен протокол. Спрени всички дейности в имота, започнато е досъдебно производство, сезирана е Районна прокуратура Кюстендил.

Продължават засилените проверки от страна на горските инспектори за спазване горското законодателство на територията на РДГ- Кюстендил.